Online de Beste Autoverzekering berekenen en Vergelijken
Modules

Hoe je met verschillende aanvullende Modules kunt besparen op je autoverzekering premie

Aanvulende Modules

Door op een slimme manier aanvullende modules te combineren kun je profiteren van een lagere premie. Je autoverzekering kan dan vele malen goedkoper en je in de meeste gevallen zelfs super voordelig zijn.

Het is natuurlijk ontzettend leuk als je als nieuwe klant een super voordelige autoverzekering online kunt afsluiten door over te stappen. Voor trouwe klanten is het daarentegen minder leuk. Helemaal als je totaal geen behoefte hebt om over te stappen. Ook voor zulke autobezitters is er nu goed nieuws. Bespaar zonder over te stappen door simpelweg op een slimme manier de aanvullende modules te combineren. Een voorbeeld. Stel je hebt winterbanden en in de zomer hebt je totaal geen ruimte meer om deze op te slaan. Het zal je dan jammer genoeg een duit uit eigen zak kosten om deze ergens onder te brengen. Met een aanvullende module had je deze kosten eenvoudig kunnen besparen. Hoewel niet alle verzekeraars een regeling hebben voor bandenopslag zijn deze er wel. InShared is zo een aanbieder. Nog een voorbeeld. Je auto moet nodig gerepareerd worden. Je geeft bij de verzekeraar aan dat je liever zelf een schadehersteller wilt uitkiezen. Helaas. Er zijn verzekeraars die dan wel een in kosten brengen. Met een aanvullende module had je deze kosten niet. En bovendien had je zelfs van een extra premievoordeel kunnen profiteren. De meeste autoverzekeraars geven namelijk een extra korting bovenop de premiebijdrage indien de klant kiest voor een ‘inhouse schadehersteller’ of als er een aanvullende module is zodat je geen bijkomende kosten kwijt bent.

Aanvullende modules slim combineren

Door op een slimme manier aanvullende modules te combineren kunnen autobezitters van een gunstige premievoordeel profiteren. Nieuwe klanten die ook goed verder kijken bij het overstappen hebben doorgaans het meeste succes. Wat namelijk vaak over het hoofd wordt gezien is de aanvullende module ‘no-claimbeschermer’. Klanten die bij het overstappen een goedkope aanbieder selecteren, vergeten vaak de opgebouwde schadevrije jaren te beschermen. Na een schadeclaim valt de autobezitter dan een stap terug op de bonus-malusladder en in de meeste gevallen komt er ook nog eens een extra bijdrage op de premie erbij. Dit kan je allemaal eenvoudig voorkomen door ook de aanvullende modules en dekkingen te vergelijken.

Waarop letten bij het combineren van aanvullende modules

Het is ontzettend handig om kosten te besparen door op een slimme manier aanvullende modules te combineren. Echter, dit hoeft niet altijd het geval te zijn. En soms kan dit zelfs onnodige kosten met zich meebrengen. Hieronder een aantal situaties waarin het totaal geen zin heeft om aanvullende modules te combineren voor een premievoordeel.

  • Een oude auto. Om na een zware aanrijding een oude auto te laten repareren maak je meestal meer kosten dan de auto waard is. Het heeft dus geen zin om een oude auto extra te verzekeren of allerlei aanvullende modules extra aan te vragen.
  • Weinig schadevrije jaren. Dit is natuurlijk een logische stap, maar het komt wel eens voor dat een autobezitter die maar een aantal schadevrije jaren heeft een bonus-malusbeschermer aanvullend afsluit. De keus is helemaal aan de autobezitter zelf, maar één of twee schadevrije jaren zal weinig tot geen premievoordeel opleveren. Daarnaast zal de aanvullende module extra kosten met zich meebrengen die je niet terug kan verdienen na een schadeclaim. Er zijn simpelweg te weinig schadevrije jaren opgebouwd om financieel te kunnen profiteren van de aanvullende module.
  • Dubbele pechhulpservice. De meeste autobezitters hebben een ANWB pechhulp lidmaatschap. Als de verzekeraar een extra premievoordeel aanbiedt bij een aanvulende pechhulp module, dan heeft het totaal geen zin om een extra pechhulpservice te hebben. DIt brengt dubbele kosten met zich mee. Het is dan handig om de afweging te maken met welke pechhulpservice het meeste voordeel behaald kan worden.

Het is dus van belang om bij het afsluiten van een autoverzekering verschillende punten – zoals ook de aanvullende modules – te vergelijken voordat de keus wordt gemaakt. Zoals je hierboven kunt zien is het niet altijd mogelijk om te besparen door simpelweg alle aanvullende modules af te sluiten. De kunst is om op een slimme manier te bekijken welke modules daadwerkelijk een besparing kunnen opleveren in geval van een auto-ongeval of reparatie.

Kijk voor meer informatie ook op:

Waarop letten bij een autoverzekering online afsluiten
Wanneer een All-Risk autoverzekering afsluiten?
Meer Bespaartips!

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Direct de Goodkoopste Autoverzekering berekenen

Autoverzekering online berekenen
Advertisements
%d bloggers like this: