Online de Beste Autoverzekering berekenen en Vergelijken
Eigen risico

Besparen door uw eigen risico flexibel in te stellen

Eigen risico

Het is handig om gebruik te maken van de flexibel in te stellen eigen risico. Door dit op een slimme manier toe te passen kunt u gebruik maken van een extra premievermindering naast alle andere voordelen.

Een andere handige manier om een extra premievermindering op uw autoverzekering te ontvangen, is door op een slimme manier uw eigen risico in te stellen. De meeste autoverzekeraars hebben een flexibel in te stellen eigen risico. Door handig gebruik te maken van de hoogte hiervan gaat uw premiebijdrage, naast alle andere bespaartips, verder omlaag. Het is voor een ervaren rijder dan ook een slimme optie om dit op het allerhoogste bedrag in te stellen. Voor startende automobilisten is het niet verstandig om een hogere eigen risico te kiezen. Het hangt een beetje van de automobilist zelf af en dit verschilt dan ook per startende autorijder. Als starter is het maken van een auto ongeluk en kleine schades veel eerder het geval. Het is dan jammer om telkens maar weer een hogere eigen risico te moeten betalen. Wat wordt aangeraden voor starters is om een autoverzekeraar te selecteren die geen premieverhoging na een schadeclaim doorrekent. Op deze manier blijft uw betaling zelfs na een schade hetzelfde. Er zijn verschillende autoverzekeraars die geen extra verhoging na schade berekenen. Dit is juist voor de startende en minder ervaren autorijders ideaal.

Zelf kleine schades laten repareren

Het is daarnaast ook veel handiger om kleine schades zelf te betalen in plaats van een aanspraak te maken op de verzekeraar. Een simpele rekensommetje laat zien dat het soms veel handiger is om kleine schades zelf te betalen.

Voorbeeld:

Premie = € 50,- p/m
Eigen risico = € 350,-
Korting op betaling = 5%
Premie na korting € 47,50,-

Na een schade heeft u voor € 500,- aan schade waarvan u € 350,- zelf moet betalen. De verzekeraar betaalt het resterende bedrag van € 150,- en uw schade is verholpen. Echter uw nieuwe premiebijdrage is nu € 67,- per maand. U betaalt dan per jaar € 234,- extra aan premie. U had dan veel beter de € 150,- bovenop uw eigen risico zelf kunnen betalen zodat u nog een maandelijks premie van € 47,50,- had. Uw premie per maand kan dan pas weer goedkoper worden als u schadevrije jaren opbouwt. Dit gaat geleidelijk aan (per trap op de bonus-malusladder) waardoor u in principe in de loop der jaren veel duurder uit bent met een hogere bedrag per maand. Het is dus soms vee handiger en voordeliger zelfs om kleine schades zelf te laten repareren.

Slim kiezen

Het is voordeliger om op een slimme manier een nieuwe autoverzekeraar te kiezen. Zo is het, om naast het vergelijken van uitsluitend de premie, ook handig om te vergelijken op voorwaarden zoals: eigen risico, regelingen als nieuw, aanschaf- en dagwaarde, no-claim, opzegtermijnen, schadeafhandelingen en meer. Via deze pagina kunt u autoverzekeraars op voorwaarden vergelijken en zo die goedkoopste autoverzekering berekenen. Ontdek of dit ook voor u een aangename premieverlaging kan betekenen en bespaar ook.

Advertisements

Discussion

No comments yet.

Leave a reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Direct de Goodkoopste Autoverzekering berekenen

Autoverzekering online berekenen
Advertisements
%d bloggers like this: