Online de Beste Autoverzekering berekenen en Vergelijken
you're reading...
Autoverzekering online afsluiten

Autobezitters hebben nog vaak niet de juiste dekking

Autobezitters hebben nog vaak niet de juiste dekkingHet is redelijk simpel om te achterhalen of je de juiste autoverzekering dekking hebt. Toch hebben autobezitters hebben nog vaak niet de juiste dekking. Het is niet altijd direct duidelijk welke dekkingsvorm je precies nodig hebt op het moment van een nieuwe autoverzekering aanvragen. Daarom moet je nu even opletten. Bij het aanvragen is het eerst van belang wat je precies wilt verzekeren. Wil je simpelweg alleen gedekt zijn tegen schades die jij veroorzaakt? Of wil je dat je ook schade vergoed krijgt die ook aan je eigen auto is aangebracht? Het is daarom belangrijk om te weten wat je precies wilt. Bovendien is de leeftijd van je auto eveneens van belang bij het vaststellen van de juiste dekkingsvorm. Bij het online aanvragen kan je kiezen uit 3 verschillende dekkingsvormen. We zullen hier eventjes dieper op ingaan. Je weet dan meteen welke dekkingsvorm het best bij jouw voertuig past.

Basis WA autoverzekering dekking

Een basis WA autoverzekering is het minst uitgebreid van alle 3 dekkingsvormen. De Nederlandse overheid stelt iedere autobezitter verplicht om minimaal deze dekkingsvorm af te sluiten. Zodra je in het bezit bent van een eigen auto ontkom je er dus niet aan. Je riskeert niet alleen een fikse boete, maar in geval van een aarijding eventueel ook torenhoge kosten. Zodra je wel minimaal een basis WA dekking hebt, vergoed de verzekeraar alle kosten die jij aan schade hebt aangebracht aan medeweggebruikers. Deze dekking is het meest geschikt voor oudere auto’s. Lees op deze pagina meer over de basis WA autoverzekering dekking.

WA Beperkt Casco (WA+) dekking

Deze dekkingsvorm is iets uitgebreider. In de praktijk hebben de meeste autobezitters voldoende aan een Beperkt Casco dekking. Zodra je deze dekkingsvorm hebt gekozen ben je verzekerd van extra punten in vergelijking met een basis WA dekking. Alle schade die jij veroorzaakt is gedekt. Daarnaast is alle schade die door de volgende gebeurtenissen is ontstaan, eveneens gedekt. Schade door hagelbuien, flinke stormen, hevige natuurverschijnselen (denk aan orkanen, tornado’s etc.),  schade na een aanrijding met dieren in het wild, schade na diefstal, joyriden, brand enzovoorts. Deze dekkingsvorm is het meest geschikt voor auto’s met een gemiddelde leeftijd. Lees op deze pagina meer over de WA Beperkt Casco (WA+) autoverzekering dekking.

WA Volledig Casco (WA All-Risk) dekking

De WA Volledig Casco dekking is het meest uitgebreid van alle dekkingsvormen. Vaak denken consumenten dat een All-Risk dekking het best is om te kiezen. Toch hoeft dat niet altijd het geval te zijn. Zodra je een zeer oude auto hebt, is het compleet zinloos om een Volledig Casco dekking te kiezen. Je betaalt in een jaar misschien wel veel meer aan premie dan de werkelijke dagwaarde van je auto. Het is niet voor alle oude auto’s het geval, maar vaker wel dan niet. Deze dekkingsvorm vergoed alle schade die is ontstaan na een aanrijding. Ook alle schade die je zelf aan je eigen auto aanbrengt. Denk bijvoorbeeld aan parkeerdeukjes. Voor andere schade zoals letselschade aan passagiers, schade aan accessoires enzovoorts, is het raadzaam om te checken welke aanvullende dekkingen dat vergoeden. Het hoeft in geval van schade aan accessoires niet altijd. Check het wel even bij je verzekeraar. Je kan dat ook gemakkelijk terugvinden in de polisvoorwaarden. Lees op deze pagina meer over de WA Volledig Casco (All-Risk) autoverzekering dekking.

Advertisements

About Romero Lijkwan

Founder at Autoverzekering online afsluiten We provide the foremost auto insurance related information on how to identify and select the most profitable coverage for your vehicle online. We try to do our best to provide our visitors with the latest and most detailed information and tools. To contact us you can follow the links at the left or follow our Twitter and G+ stream to stay connected. About Romero: Passionate about the environment and love skating, biking, reading, writing, blogging and power walking.

Discussion

No comments yet.

Leave a reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Direct de Goodkoopste Autoverzekering berekenen

Autoverzekering online berekenen
Advertisements
%d bloggers like this: