Online de Beste Autoverzekering berekenen en Vergelijken
you're reading...
Regelingen

Tweede gezinsautoregeling

Tweede gezinsautoregelingU heeft een nieuwe bolide aangeschaft en om wat voor reden dan ook uw oudere auto nog niet weg kunnen doen. Of het nou die emotionele band is of simpelweg niet verkocht kunnen krijgen. Uw tweede voertuig moet verplicht verzekerd zijn. U kunt dan het best een tijdelijke autoverzekering afsluiten. Wilt u de auto liever als tweede gezinsauto behouden? Het is dan een goed idee om te denken aan een tweede gezinsautoregeling. Er zijn genoeg verzekeraars die deze regeling aanbieden. Hier zitten echter wel een aantal voorwaarden aan vast. U kunt dan denken aan:

  • Uw moet van beide auto’s de hoofdbestuurder zijn (of partner op zelfde adres)
  • Tweede auto moet op naam van een inwonende staan (geen kinderen, vaak partner)
  • Afgelopen jaren geen schade gereden (schuldschade)
  • Cataloguswaarde (duurdere auto’s komen vaak niet in aanmerking voor een tweede gezinsautoregeling)

Hoofdbestuurder tweede gezinsautoregeling

Het is voor verzekeraars van belang dat de tweede auto ook daadwerkelijk door uzelf gereden zal worden of uw partner. Als bijvoorbeeld uw kind, die net zijn/haar rijbewijs gehaald heeft, de regelmatige bestuurder is kan dit gezien worden als verzekeringsfraude. Jongere bestuurders betalen immers een hogere premie. U ontvangt immers met een tweede gezinsautoregeling dezelfde no-claimkorting als uw eerste auto.

Tweede gezinsautoregeling voor auto partner

Het is toegestaan dat bij een tweede gezinsautoregeling de auto op naam van uw partner staat. Hier zit wel een bepaalde voorwaarde aan vast. Uw partner moet wel de regelmatige bestuurder zijn. Het heeft geen zin om de auto op naam van uw partner te zetten en ondertussen uw kinderen erin laten rijden. Dit komt ontzettend vaak voor en kan gezien worden als verzekeringsfraude. In geval van een schade waardoor ernstig letsel is ontstaan kan -en zal- de verzekeraar een vergoeding en verdere hulp weigeren.

Schuldschade

Het is voor de verzekeraar belangrijk dat u in de afgelopen jaren geen schade heeft gereden. Sommige verzekeraars stellen hier een harde eis bij en vinden dit voor het accepteren van een tweede auto binnen dezelfde polis van enorm belang.

Cataloguswaarde tweede gezinsautoregeling

Voor auto’s met een waarde hoger dan een ‘X’ bedrag zal er geen mogelijkheid zijn deze mee te nemen in de tweede gezinsautoregeling. Het maximum ligt, afhankelijk van uw verzekeraar, tussen de € 40.000,- en € 75.000,-. U kunt zich voorstellen dat een luxe auto met een aanzienlijke cataloguswaarde niet geaccepteerd zal worden. U geniet immers van dezelfde no-claimkorting en in geval van schade zal de verzekeraar niet erg content zijn.

Meer informatie:
AOA autoverzekeringen

Advertisements

About Romero Lijkwan

Founder at Autoverzekering online afsluiten We provide the foremost auto insurance related information on how to identify and select the most profitable coverage for your vehicle online. We try to do our best to provide our visitors with the latest and most detailed information and tools. To contact us you can follow the links at the left or follow our Twitter and G+ stream to stay connected. About Romero: Passionate about the environment and love skating, biking, reading, writing, blogging and power walking.

Discussion

No comments yet.

Leave a reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Direct de Goodkoopste Autoverzekering berekenen

Autoverzekering online berekenen
Advertisements
%d bloggers like this: