Online de Beste Autoverzekering berekenen en Vergelijken
you're reading...
Autoverzekering online afsluiten

Online een Goedkopere Autoverzekering afsluiten

Het is natuurlijk niet helemaal onmogelijk, maar toch zijn er situaties waarin klanten niet kunnen of mogen overstappen. Een autoverzekering online afsluiten is dus niet helemaal zo gemakkelijk als dat er zo vaak gedacht wordt. Lees verder om te ontdekken hoe dit kan.

De Goedkoopste autoverzekering online afsluiten

Een Goedkope autoverzekering online afsluiten is niet zo eenvoudig als vaak wordt gedacht. Er zijn meestal een aantal punten waar je op moet letten bij het overstappen. In geval van een negatieve malus-trede of betalingsachterstand wordt het zelfs een heel stuk moeilijker om over te stappen. Lees voor handige tips hoe je dit kunt voorkomen en de goedkoopste autoverzekering online afsluiten.

Er zijn situaties waarin automobilisten helemaal niet mogen overstappen naar een nieuwe autoverzekeraar. Dit wordt vaak door de autoverzekeraar tegengehouden, of zelfs compleet geblokkeerd, om verschillende redenen. Dit doet de autoverzekeraar niet zomaar en de klant komt meestal ook niet zomaar in zo een situatie terecht. Vaak gebeurt dit ook totaal onvrijwillig. Situaties waarbij de klant niet mag overstappen kan variëren van een betalingsachterstand tot aan een negatieve maluspositie. Een goedkopere online autoverzekering afsluiten wordt hierdoor beduidend lastiger. Het komt tegenwoordig steeds vaker voor dat klanten zich richting de gevarenzone bevinden, of al in zitten, door betalingsproblemen. Steeds meer Nederlanders gaan daarnaast besparen op verplichte betalingen zoals verzekeringen. Helaas is dit in de praktijk niet zo handig en zorgt dit achteraf alleen maar voor meer problemen. Om een indicatie te schetsen wat je als klant kan verwachten in geval van de twee bovenstaande voorbeelden en hoe dit kan gebeuren, kan je denken aan.

Betalingsachterstand. De meeste klanten komen natuurlijk niet vrijwillig in betalingsproblemen. Het is tegenwoordig ook helemaal niet zo vreemd meer om een rekening niet meer op tijd te kunnen betalen. Met de zware bezuinigingen en absurde taksen, zoals bijvoorbeeld de forensentaks, is het natuurlijk niet ondenkbaar dat een steeds grotere groep in betalingsproblemen raakt. Een nieuwe autoverzekering online afsluiten wordt een stuk moeilijker als klanten een betalingsachterstand hebben.

Negatieve Maluspositie. Dit is iets waar de meeste automobilisten en klanten over het algemeen absoluut geen kennis over hebben. Het hebben van een negatieve maluspositie betekent vaak dat de autoverzekeraar het niet toestaat voor de klant om over te stappen. Zo een negatieve maluspositie houdt in dat er een negatieve verschil is ontstaan tussen de schadevrije jaren en het claim verleden. Simpel gezegd als je te vaak schadeclaims hebt ingediend komen je schadevrije jaren in een negatie positie ten opzichte van de bonus/malus-ladder terecht. De klant is dus onder de basistrede van de malus-ladder terecht gekomen. De basistrede is bij aanvang gesteld op 100% van de premie. Als er hieronder een negatieve positie ontstaat, kan dat bij het overstappen naar een nieuwe autoverzekeraar de keuzevrijheid enorm beperken.

Een betalingsachterstand is bij het overswitchen naar een nieuwe maatschappij voor de meeste autoverzekeraars een probleem, maar een negatieve maluspositie niet altijd. Vraag in dit geval zeker ook na wat de exacte mogelijkheden zijn. Gelukkig zijn de meeste klanten zich bewust van het feit dat een probleem op de polis of betalingen gevolgen kan hebben bij het overstappen. Een autoverzekering online afsluiten moet natuurlijk niet lastiger worden dan het al is. Toch zijn er ook voor mensen met een dure autoverzekering manieren om een goedkopere autoverzekering online aan te gaan. Er zijn verschillende manieren, maar de meest voorkomende manieren om van een voordeligere auto verzekering te genieten kunnen zijn:

 • Pakketkorting. Sluit meerdere verzekeringen bij één maatschappij af en je autoverzekering premie kan een stuk goedkoper.
 • Gebruik maken van de schadeherstellers van de verzekeringsmaatschappij. Maak gebruik van de aangewezen herstellers en je hebt bij de meeste verzekeraars een extra voordeel te pakken. Dit verschilt per maatschappij, maar kan bij sommige een korting op de premie betekenen.
 • Betaal zelf de reparatie voor kleine deukjes en schade. Dien geen schadeclaim in als je de schade zelf kunt betalen. Dit zorgt ervoor dat je niet aan je claim korting hoeft te komen waardoor je wellicht zelfs in een negatieve maluspositie terecht kunt komen.
 • Autoverzekeraar die geen premieverhoging na een schadeclaim doorrekent. Sluit een autoverzekering af waar je geen premieverhoging na een ingediende schadeclaim hoeft te betalen. Dit heeft natuurlijk geen effect op je schadevrije jaren.
 • Sluit aanvullende dekking zoals een no claim beschermer af. Na een eventuele schadeclaim raak je geen van je schadevrije jaren kwijt. Dit voorkomt een negatieve positie op de malus-ladder.

Dit zijn maar een aantal punten om op een handige manier de goedkoopste autoverzekering online af te sluiten en doorgaans, afhankelijk per maatschappij, kan je veel meer trucs toepassen. Een handige tip bij het beginnen, vergelijken en online afsluiten is om altijd de polisvoorwaarden door te nemen. Dit geeft ook een duidelijke indicatie wat je kan verwachten na bijvoorbeeld een schadeclaim. Kijk direct via de banner hiernaast voor de goedkoopste autoverzekering online. Veel succes.

Heb je hier zelf ervaring mee gehad of weet je meer handige tips en of links die helpen om de goedkoopste autoverzekering te selecteren? Deel deze dan zeker ook hieronder.

Advertisements

About Romero Lijkwan

Founder at Autoverzekering online afsluiten We provide the foremost auto insurance related information on how to identify and select the most profitable coverage for your vehicle online. We try to do our best to provide our visitors with the latest and most detailed information and tools. To contact us you can follow the links at the left or follow our Twitter and G+ stream to stay connected. About Romero: Passionate about the environment and love skating, biking, reading, writing, blogging and power walking.

Discussion

2 thoughts on “Online een Goedkopere Autoverzekering afsluiten

 1. No claim beschermer een must voor sommige bestuurders (ook voor mij trouwens) een vraagje, weet je misschien welke autoverzekeraars de premie niet verhogen na een schadeclaim? dit wist ik niet

  Posted by Online goedkopere autoverzekering | May 13, 2014, 12:46 am
  • Dat klopt. Met een no-claimbeschermer kan je blijven profiteren van je premiekorting. Je valt wel terug in je schadevrijejaren en na een volgende claim kan je premie wel omhoog gaan. Meestal staat dit duidelijk in de polisvoorwaarden. Ik weet wel dat DItzo nooit de premie verhoogde na een claim, maar of dat nog steeds zo is kan ik niet met zekerheid zeggen. InShared heeft ook geen bonus-malussysteem, dus daar hoef je je geen zorgen te maken over je no-claimkorting. Zij hanteren wel een beloningsregeling bij schadevrij rijden. De klant krijgt dan een deel van de premie terug als er in dat premiejaar geen claim is ingediend. Hoe meer klanten schadevrije rijden, des te hoger de beloning. InShared is daarom ook één van de moeilijkste verzekeraars om geaccepteerd te worden. Zij willen als het ware geen ‘rotte appels’ als klant.

   Posted by Romero Lijkwan | May 14, 2014, 2:40 pm

Leave a reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Direct de Goodkoopste Autoverzekering berekenen

Autoverzekering online berekenen
Advertisements
%d bloggers like this: